Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

ΑΡΘΡΟ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΦΟΥ

Οι σχέσεις του Μητροπολίτη Πάφου με το Διάλογο
«Δεν αρνούμαστε τον διάλογο» δήλωσε στην εκπομπή του Αριστείδη Βικέτου στο ραδιόφωνο του Αντ1 ο Μητροπολίτης Πάφου. Όντως ο κος Μητροπολίτης δεν αρνείται τον διάλογο… με όποιον συμφωνεί μαζί του. Αν τυγχάνει, όμως, κάποιος να διαφωνεί μαζί του ή ο ίδιος να θεωρεί ότι διαφωνεί με κάποιον, τότε αρνείται να τον ακούσει.
Έτσι έπραξε πολύ πρόσφατα ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης, όταν αρνήθηκε να δεχτεί ως ομιλητή τον κο Τσιάκαλο σε εκδήλωση προς τιμή των ελληνικών γραμμάτων που οργανώνουν κάθε χρόνο οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις της Πάφου (ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ).
Οι συγκεκριμένες οργανώσεις είχαν αποφασίσει να καλέσουν ως κύριο ομιλητή στην εκδήλωση τον επικεφαλής της Επιτροπής για την αναδόμηση των αναλυτικών προγραμμάτων κο Τσιάκαλο, αλλά όταν η πρόεδρος της ΠΟΕΔ Πάφου ως εκπρόσωπος των τριών συνδικαλιστικών οργανώσεων μετέβηκε στη Μητρόπολη για να ενημερώσει τον Μητροπολίτη συνάντησε την κάθετη άρνηση του συγκεκριμένου ιεράρχη.
Δυστυχώς, οι τρεις οργανώσεις υπαναχώρησαν από την απόφαση τους για να ικανοποιήσουν τον Μητροπολίτη Πάφου.
Επιβεβαιώνει ο Μητροπολίτης Πάφου τη συγκεκριμένη συνάντηση; Επιβεβαιώνει την άρνηση του; Έτσι τιμά ο Μητροπολίτης την ελληνικότητα μας που κινδυνεύει από αυτή την κυβέρνηση; Οι Έλληνες κύριε Μητροπολίτη μεγαλούργησαν όταν επέβαλαν τη Δημοκρατία που ένα βασικό της χαρακτηριστικό ήταν η ισηγορία, το δικαίωμα δηλαδή του λόγου και της διατύπωσης της άποψης του κάθε πολίτη ελεύθερα. Πώς εσείς το προστατεύετε με τις πράξεις σας;
Δυστυχώς, έχετε αποδειχθεί κατώτερος των περιστάσεων. Ελπίζω να σας φωτίσει ο Θεός.

Γιώργος Γιαλλούρης
Μέλος του Επαρχιακού Γραφείου ΟΕΛΜΕΚ Πάφου